Larousse gastronomique + receptenboek

Prijs: € 85.00
BeschrijvingLarousse gastronomique is 's werelds beroemdste naslagwerk. Prosper Montagné, een vermaarde Franse chef-kok, was verantwoordelijk voor de eerste editie, die in 1938 in Parijs verscheen. Hij wilde een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de twintigste eeuw en een informatiebron zijn voor de praktische aspecten van het koken. De Larousse werd de afgelopen eeuw een groot aantal keren herzien, waarbij de inhoud werd aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied. Deze geheel herziene uitgave is een weerslag van de culinaire revolutie van de afgelopen twintig jaar.

Alle feiten over Larousse op een rij:

- 1312 pagina's over producten, kooktechnieken, keukengerei, tafeletiquette, de bekende grote Franse regio's en terroirs;

- ruim 3000 recepten, waaronder basis, klassieke, regionale en populaire recepten;

- circa 400 recepten komen van de hand van chef-koks;

- meer dan 600 schitterende kleurenfoto's;

- met extra receptenboek waarin alle recepten uit de Larousse zijn gebundeld;

- beide boeken zijn verpakt in een prachtige cassette.

RecensieDe Larousse Gastronomique is een Franse gastronomische encyclopedie waarin alle Franse regio's apart behandeld worden, die aandacht schenkt aan veel landenkeukens en verder alle mogelijke culinaire termen, ingredienten, voedingsmiddelen, bereidingswijzen enz. beschrijft. De Nederlandse vertaling van de grondig herziene druk waarbij vele lemma's sneuvelden en vervangen werden door meer eigentijdse, mag er zijn: ze is adequater en beter dan de eerste uit 1989. De illustraties zijn nieuw: functionele foto's van producten, verduidelijkende werkfoto's bij recepten, foto's van landschappen enz. Bij ieder lemma staat nog steeds de Franse naam, wat handig is voor culinaire opleidingen etc. De receptennamen zijn rood gedrukt. Onderaan de recepten verwijzingen in rood naar recepten onder andere trefwoorden. Achterin een aanhangsel met praktische zaken, overzicht van grote Franse wijnen enz., een bibliografie, een alfabetisch register. Het foto-omslag toont enkele Franse obers. De recepten zijn nog eens afgedrukt in een aparte paperback (samen met de encyclopedie in cassette), op gerechtsoort met een alfabetisch register.
Terug naar index