Passione
Gennaro Contaldo
Prijs: € 25.00
Beschrijving Op achtjarige leeftijd begon Gennaro Contaldo al te werken in de keuken van lokale restaurants in Amalfi. In 1969 verhuisde hij naar Engeland; hij reisde van de Midlands naar Loch Lomond. Daar deed hij ervaring op in allerhande restaurantjes en leerde alles over de plaatselijke producten. Vervolgens werkte hij als chef-kok in verschillende Londense restaurants, voordat hij dat van zichzelf - Passione- opende.
Gennaro's deskundigheid heeft geleid tot samenwerking met een aantal van Engeland's beroemdste chef-koks- onder wie Jamie Oliver, in wiens televisieprogramma's hij regelmatig zijn opwachting heeft gemaakt.


RecensieDe auteur, een van de leermeesters van Jamie Oliver, is een Italiaanse kok die in Londen een restaurant heeft. Hij bracht een onbezorgde jeugd door in Amalfi (Zuid-Italie) waar hij vaker buiten rondzwierf dan hij op school zat. In 1969 ging hij, twintig jaar oud, naar Engeland om te werken als keukenhulp. Hij wilde verder, ging terug naar Italie om de Italiaanse keuken te leren kennen en opende in 1999 in Londen zijn restaurant Passione. Dit kookboek begint met zijn (soms sterke) jeugdverhalen over wat voorafging, gevolgd door een informatieve lijst van ingredienten. De recepten staan op soort, min of meer op menuvolgorde. Ieder hoofdstuk wordt kort ingeleid, vaak met jeugdherinneringen aan het oogsten, verzamelen of jagen op diverse ingredienten, vaak ook met wat productinformatie. Per bladzijde een recept, de ingredientenopgave vet gedrukt in de marge. Het boek werd geillustreerd met wat grof afgedrukte kleurenfoto's van gerechten, landschappen, Contaldo in actie en met zwartwitfoto's uit zijn jeugd. De vertaling is goed. Een door de jeugdherinneringen persoonlijk getint boek vol bekende en minder bekende Italiaanse recepten.
Terug naar index