De vetarme Italiaanse keuken
Anne Sheasby
Prijs: € 19.95
BeschrijvingMeer dan 160 Italiaanse recepten voor traditionele streekgerechten en eigentijdse creaties. Geen enkel recept bevat meer dan vijf gram vet per portie; in de meeste gerechten is dit zelfs minder dan één gram.
Dit boek bevat recepten voor soepen, voorgerechten, snacks, salades, vlees-, gevogelte- en visgerechten, vegetarische schotels, pastamaaltijden, brood, nagerechten en gebak.
Met deskundig advies over gezonde voeding, richtlijnen voor het beperkt toepassen van vet, informatie over het vetgehalte, vetvrije kooktechnieken en onmisbaar kookgerei voor de bereiding van overheerlijke vetarme gerechten.
Kortom, weinig vet maar veel recepten en informatie met duidelijke stap voor stap kleurenfoto's.

RecensieIn dit kleurrijke, verzorgd uitgegeven boek worden gerechten uit dit Middellandse-Zeegebied 'ontvet'. Ondanks het bekende feit dat er in Zuid-Europese landen minder hart- en vaatziekten voorkomen, is het gebruik van minder vet, volgens deze Engelse voedingsadviseuse en redactrice, aan te raden. Zij begint met een stukje voedingsleer en de introductie van typisch Italiaanse ingredienten. Daarna volgen de recepten op menuvolgorde. Veel aandacht voor pasta, liefst zelf te maken, (pastamachine is daarbij handig, maar duur in aanschaf), ook eigengebakken brood en pizza staan op het menu, en diverse vegetarische gerechten. De keur aan verse groenten, fruit en vis is enorm in die contreien. De aanwijzingen zijn duidelijk, met veel kleurenfoto's en een voedingsanalyse. Een uitstekend boek, waarmee menig zwaargewicht zijn/haar overtollig vet weg kan krijgen. Vertaling en bewerking zijn goed, hoewel in enkele recepten coquilles St. Jacques als mosselen worden aangeduid. Alfabetisch register.
Terug naar index