Basic Italian
Cornelia Schinharl & Sebastian Dickhaut
Prijs: € 21.50
BeschrijvingAuthentieke Italiaanse recepten smakelijk en snel op tafel. Na het succesvolle Basic Cooking een nieuw deel in deze reeks.

Tagliatelle al ragú, saltimbocca, tiramisù, de meeste Nederlanders zijn inmiddels goed op de hoogte van de culinaire geneugten uit de Italiaanse keuken. Dat alleen mama's die uren in de keuken doorbrengen dit soort gerechten op tafel kunnen toveren, is een hardnekkig misverstand. Basic Italian is het eerste Italiaanse kookboek dat dat misverstand uit de wereld helpt. Cornelia Schinharl en Sebastian Dickhaut, twee culinaire experts, verzamelden een keur aan authentieke Italiaanse gerechten die wél de tong strelen zoals alleen sommige mediterrane gerechten dat kunnen, maar geen urenlange retraite in de keuken vereisen. Met Basic Italian is de tijd van kleffe diepvrieslasagne en stukgekookte blikravioli voorbij en zet u in een handomdraai een heerlijke Italiaanse maaltijd op tafel. A tavola!


RecensieEcht Italiaans koken lukt vast en zeker met dit informatieve basiskookboek waarin plezier in (samen) koken voorop staat en de zaken duidelijk worden uitgelegd. Na twee pagina's vierkante fotootjes van ingredienten volgt op de volgende pagina's, in dezelfde volgorde, informatie daarover (met de Italiaanse uitspraak!). Ook informatie over inkopen. Goede basisinformatie over pasta, rijst, polenta, gnocchi, worst- en kaassoorten, olijfolie, wijnen, koffie en een Italiaanse dagindeling met diverse eetmomenten. De recepten staan op Italiaanse menuvolgorde. Per pagina drie tekstkolommen, geillustreerd met kleine foto's over een of twee kolommen, ook paginafoto's. De handelingen staan genummerd, er worden vaak variaties genoemd; opgave kookktijd, suggesties voor erbij, drankadvies en opgave Kcal. per portie. Het boek wordt besloten met een verklarende woordenlijst voor een conversatie en een alfabetisch receptenregister. De binnenzijde van de uitklapbare voorkaft bevat Italiaanse termen met vertaling voor dranken, pasta, groenten enz. en uitspraakregels. Leuk basiskookboek, gericht op een jong publiek.

Terug naar index